Noul terminal T4, finalizat în proporție de 50%

Lucrarile la terminalul T4 au ajuns la un stadiu de 50% spun reprezentantii aerogarii iesene. Investiția trebuie finalizată până în luna decembrie a acestui an, iar T4 va avea o capacitate de a procesa 3,5 milioane de pasageri anual.

Ne vom putea bucura in curand de noul terminal T4 de la Aeroportul din Iași. Lucrarile au ajuns la un stagiu de 50% iar potrivit reprezentantilor aerogarii iesene, termenele raman aceleasi.

Romeo Vatră – Director Aeroport Iași

„In momentul de fata suntem la 50% din lucrarile care trebuie efectuate pana la finalizare. Termenele raman aceleasi. Vom face receptia in acest an, cel tarziu in luna decembrie si imi doresc sa il facem operational cat mai repede, ultimul termen ar fi de martie 2024 cand cred ca putem sa ne bucuram de primul pasager in noul terminal.”

Fluxul de pasageri care tranziteaza aeroportul din Iasi a crescut considerabil fata de anul trecut. Daca in 2022, au fost procesati 1,5 milioane de pasageri, anul acesta numarul ajunge pana la 2,5 milioane de pasageri.

Romeo Vatră – Director Aeroport Iași

„Pentru noi este esențiala acest nou terminal pentru fluidizarea fluxurilor de pasageriu pentru ca principala noastra constrangere o prezinta capacitatea limitata de procesare a pasagerilor cu actualele terminale care sunt evident depasite de cifrele actuale de trafic. Daca noi am avut anul trecut 1,5 milioane de pasageri si a fost un record, anul acesta ne indreptam spre un numar de 2,5 miliarde de pasageri in conditiile in care vin foarte multi pasageri din Republica Moldova si Ucraina.”

Terminalul T4 are trei niveluri (subsol, parter si etaj) si o suprafata desfasurata de 31.250 mp. In paralel se lucreaza la parcarea noua, ce va avea aproximativ 600 de locuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *