Noul terminal al Aeroportului își va deschide porțile la începutul anului 2024: gradul de execuție a ajuns la 66%

Lucrările la noul terminal al Aeroportului Iași au ajuns la un grad de realizare de 66%, potrivit unei informări a aerogării ieșene: obiectivul va fi construit până la finalul anului 2023 și va fi dat în exploatare la începutul anului 2024.

În același timp, avansează și lucrările la parcarea de 600 de locuri și noile căi de acces, au adăugat aceștia. Terminalul T4 va deservi zborurile internaționale, iar terminalul T3 va prelua cursele interne. Formalitățile de check-in, inclusiv pentru călătoriile interne, se vor realiza în noul terminal, scrie apix.

Oficialii Aeroportului Iași au mai spus că, odată cu transferul operațiunilor din cele două terminale, T2 (unde se operează cursele interne) va fi reconfigurat în terminal cargo, dar acest lucru se va întâmpla după finalizarea proiectului de extindere.„Prin noul terminal vor putea fi procesați, anual, 3,5 milioane de pasageri, dublu față de capacitatea actuală, aceștia beneficiind de condiții, servicii și facilități moderne. Terminalul T4, al doilea cel mai mare din țară, este cea mai amplă investiție din istoria Aeroportului, care va deveni principalul pilon de dezvoltare economică a întregii regiuni”, au conchis oficialii aerogării ieșene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *