Noul primar al Bacaului sustine ca prioritatea lui va fi deschiderea scolilor

scoala_coronavirus_567654_46967700

Noul primar al municipiului Bacau, Lucian Stanciu Viziteu sustine intr-un comunicat de presa ca prioritatea sa, dupa ce va depune juramantul va fi deschiderea scolilor din oras.

„Decizia Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bacău de închidere a tuturor școlilor din oraș, ceea ce va face ca toate orele de curs să se desfășoare on-line, reprezintă practic rezultatul ultimului cadou pe care administrația socialistă l-a făcut băcăuanilor”, spune Lucian Stanciu Viziteu, primarul ales al municipiului.

„Ca primar în funcție, voi lua măsuri active de luptă împotriva noului coronavirus și nu voi lăsa tot greul pe cetățeni, așa cum a făcut vechea administrație. Băcăuanii sunt nemulțumiți de procentul ridicat de cazuri la noi în oraș și este de înțeles dacă ne uităm la sumele foarte mari cheltuite de fosta administrație, sume care însă nu se regăsesc și în situația din teren, sume care nu și-au dovedit eficiența. De aceea, unul dintre primele lucruri pe care le vom face când vom ajunge la primărie va fi să verificăm exact pe ce s-a cheltuit fiecare leu”, spune Viziteu.

„După ce voi ajunge la Primărie, voi lua măsuri de prevenție suplimentare în spațiile publice, în transportul în comun, în magazine, în piețe, în școli. Voi implica activ toate structurile pe care Primaria le are în subordine pentru a învinge noul virus chinezesc. În primul rând, voi cere Poliției Locale să se asigure că măsurile decise la nivelul Guvernului și la nivel local sunt respectate de cetățeni”, mai spune liderul USR.

„În același timp, îi solicit încă primarului în funcție să se întoarcă de urgență la birou și să se implice în lupta cu virusul SARS-CoV-2 la nivel local. Din păcate pentru noi, în ultimele luni, primarul încă în funcție a fost mai ocupat cu campania electorală și mai nou cu construirea majorităților decât cu problemele reale ale băcăuanilor”, acuză Viziteu.

„Pentru că mai sunt doar câteva zile până când voi depune jurământul, solicit următoarelor instituții să ofere următoarele informații:
Solicit Instituției Prefectului să prezinte situația numărului de cazuri de îmbolnăviri la nivelul municipiului Bacău, a focarelor identificate pe raza municipiului, precum și a măsurilor și acțiunilor concrete întreprinse pentru limitarea numărului de îmbolnăviri. Rog, de asemenea, ca Instituția să prezinte argumentat motivele care au condus la explozia numărului de cazuri pe raza municipiului și apropierea de pragul de 3‰ a numărului de îmbolnăviri (în cuvintele lor, fără citate din diverse norme). Solicit Poliției Locale a municipiului Bacău să elaboreze și să pună în aplicare un plan de acțiune și intervenție în zonele intens populate (piețe agroalimentare/târguri/școli/transport public) privind verificarea modului de respectare a măsurilor de protecție! Solicit viitorilor mei colegi din Primăria Municipiului Bacău să prezinte pe site-ul Instituției situația actualizată zilnic a informațiilor legate de evoluția numărului de infectări, precum și a focarelor semnalate pe raza municipiului Bacău. De asemenea, tot aici, să fie disponibile toate hotărârile adoptate de către
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bacău! Băcăuanilor le transmit să respecte regulile sanitare și să fie optimiști: împreună am învins virusul socialist, tot împreună vom învinge și noul virus chinezesc”,
încheie Viziteu.