Noul Boeing 737 MAX a zburat ieri de la Aeroportul din Bacau

Premiera ieri la aeroportul din Bacau unde pasagerii cursei spre Londra au zburat cu noul Boeing 737 MAX. „YR-MXE, cea mai nouă aeronavă de la Blue Air (doar 2 luni are de când a fost fabricat), va rămâne deocamdată pentru baza Blue Air de la Bacău, așa că vom avea timp destul să-l admirăm”, au spus cei de la Plane Spotters Bacau.

„MAX nu este doar un instrument pentru a oferi o experiență de călătorie mai bună pasagerilor noștri, ci și o parte a focusului companiei noastre pentru sustenabilitate. Cele mai noi soluții de tehnologie și design l-au transformat în alegerea perfectă pentru planurile noastre de viitor. Blue Air marchează astfel o dublă premieră, noua sa aeronava fiind primul avion Boeing 737-8 MAX care va opera zboruri comerciale în România și primul care se alătura flotei unui transportator aerian român. Familia 737 MAX este concepută pentru a oferi cea mai mare flexibilitate, fiabilitate și eficiență din clasa sa”, sustine compania Blue Air.

Modelul 737 MAX este cel mai nou model al producatorului Boeing, oferind tehnologie de ultima generatie, sustenabilitate și un grad de confort excepțional. 737 MAX înregistrează o reducere cu 16% a emisiilor de carbon și a consumului de combustibil și un nivel de zgomot cu 40% mai mic comparativ cu predecesorul său 737NG.

Noul motor CFM LEAP-1B combină cele mai bune tehnologii, este conceput pentru rigorile operațiunilor acestei clase de aeronave și creat special pentru 737 MAX, reprezentand elementul cheie in obtinerea performantelor inregistrate in ceea ce priveste economia de combustibil.

Foto: Plane Spotters Bacau

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!