Noul avion AIRBUS 320, al companiei HiSky, a ajuns la Iași: ”De ce ieșenii să nu aibă propria companie?”

e1a5b9a8-a4f8-4964-a074-edb6da9d934b

Astăzi,  6 noiembrie, a aterizat la Iași prima aeronavă de tip Airbus A320 a companiei HiSky, care va rămâne pe aeroportul din inima Moldovei. Avionul are numai nouă ani și este cea mai nouă aeronavă înregistrată în România.

”Am pornit cu un proiect ambițios. De ce ieșenii să nu aibă propria companie pe Iași? În câteva săptămâni ne propunem să avem curse regulate de pe Iași. Primele curse vor fi Dublin și Frankfurt, dar nu ne vom opri aici. Avem planuri de a mări flota cu două aeronave de același tip. Vrem să facem o bază locală, pe Iași.”, a declarat Iulian Scorpan, administratorul companiei și cel care a pilotat aeronava la Iași.

HiSky va lansa trei curse regulate, două dintre acestea reprezentând destinații noi pentru Iași:  Dublin – un oraș în care există o comunitate mare de români și Frankfurt –zonă de conexiune cu alte destinații mai îndepărtate. A treia cursă operată de HiSky este Londra. În ceea ce privește prețurile, compania HiSky îmbină principiile low-cost cu o gamă de servicii adiționale pentru care pasagerii vor putea opta contra-cost.

Lansarea zborurilor este planificată pentru finalul acestui an, data de punere a biletelor în vânzare și orarul de zbor urmând să fie comunicate ulterior.

Sperăm ca această albinuță a Moldovei să ne ajute pe toți, să fim conectați cu întreaga lume. Destinația Frankfurt e cea mai bună conectivitate pe care o oferă Iașul. Sunt convins că această discuție va avea alte valențe în perioada următoare și va ajuta foarte mult atât compania, cât și toți locuitorii din zona Moldovei.”, a spus Cătălin Bulgariu, managerul Aeroportului Iași.