Noua Zeelanda intra in carantina pentru un singur caz de Covid

noua zeelanda

Noua Zeelanda va intra in carantina dupa ce a fost depistat un caz de Covid, primul din ultimele 6 luni. Cazul a fost descoperit in Auckland care va intra pentru 7 zile in carantina, in timp ce restul tarii va fi 3 zile in carantina. Autoritatile presupun ca persoana infectata prezinta tulpina Delta. Pana acum, doar 20 la suta din populatia tarii a fost vaccinata.

Primul ministru Jacinda Ardern a anuntat ca sunt necesare cele mai dure masuri, cum ar fi inchiderea scolilor, birourilor si tuturor intreprinderilor, ramanand operationale doar serviciile esentiale. „Vreau sa asigur populatia ca avem un plan pentru aceasta evetualitate. Metoda dura si timpurie a functinat pentru noi pana acum”, a declarat primul ministru.

Despre pacientul in varsta de 58 ani se mentioneaza ca ar fi fost infectat inca de joia trecuta. Autoritatile mentioneaza ca exista 23 locuri potentiale de infectare. Oricum, locuitorii din Auckland au luat cu asalt supermarketurile fiind pregatiti pentru aceasta varianta de carantina.