Noua tulpină de coronavirus, confirmată lângă România

62165062

Un caz cu noua tulpină a coronavirusului a fost înregistrat în Ucraina, în Transcarpatia, regiune care se învecinează cu țara noastră la nord. Pacientul este un bărbat din care muncește în Cehia și care s-a vindecat deja. Totuși, iar în regiune ar fi fost înregistrate mai multe astfel de cazuri.

Specialiștii spun că Ucraina nu are în prezent posibilitatea de a identifica această nouă formă de virus în cadrul unei testări în masă, însă persoanele care dețin asigurări de sănătate în alte țări europene pot face acest lucru.

„Pacientul meu este unul dintre cazuri. El este face naveta pentru a munci, între Ucraina și Republica Cehă. A avut deja această nouă tulpină identificată de Marea Britanie. Când a venit să verifice această, Ucraina nu a putut identifica cu exactitate de ce suferă, însă persoanele asigurate în țările UE pot confirma virusul mutant. Astfel, eu am reuşit să confirm că există deja cazuri de infecție cu noua tulpină a virusului în regiunea Transcarpatia”, a explicat medicul Viktor Petrov, pentru unian.info.