Noua parcare a Aeroportului din Iasi se deschide in septembrie

Lucrarile de la aeroportul din Iasi se desfasoara la foc continuu in aceasta perioada. Noua parcare este aproape gata, in luna septembrie urmand a fi data in folosinta pasagerilor. In paralel, lucrarile la noul terminal au intrat in linie dreapta, la inceputul lunii decembrie urmand sa aiba loc receptia lucrarii.

Sunt trei luni de cand conducerea aeroportului din Iasi a luat decizia de a bloca accesul masinilor catre aerogara ieseana. In tot acest timp au avut acces doar autobuzele si autoturismele care au circula in regim de taxi sau ride sharing. Cei care veneau cu masinile catre aeroport, erau intorsi din drum de catre politisti si directionati sa parcheze autovehiculele in parcarile puse la dispozitie de Primarie. Acum, mai sunt doar cateva zile pana cand restrictia va fi ridicata, iar pasagerii isi vor putea lasa masinile in noua parcare a aeroportului.

Romeo Vatră – Director Aeroport Iasi: „Am dat partea de parcare pe care am preluat-o in lucru si am predat-o de fapt constructorului sa o refaca, din fata terminalului T3 si partial T4 este finalizata. O folosim momentan pentru parcarea automobilelor celor care sunt angajati la aeroport si pentru echipajele avioanelor. Noi mai avem o parcare pentru angajati, dar este insuficienta de aceea prin reconfigurarea parcarii, vom avea mult mai multe drumuri de acces in fata terminalului, numarul de locuri de parcare in zona aceasta in care suntem noi acum este undeva la 140 este insuficienta ca sa o putem da in folosinta pasagerilor„.

Lucrurile au prins contur, iar noua parcare urmeaza sa fie data in folosinta din luna septembrie.

„Este sigur ca in luna septembrie vom avea suficiente locuri de parcare pentru a avea curajul sa redeschidem parcarea. Pentru ca stiti foarte bine ca aeroportul Iasi este unul foarte mare, nu era suficienta parcarea aceea din inainte de 300 si ceva de locuri si se creiau ambuteiaje si din septembrie speram sa reintram in normal„, a completat Romeo Vatra.

Noua parcare de la Aeroportul Iasi va avea o capacitate totală de aproximativ 600 de locuri și un sistem modern de management pentru aceste servicii. Tariful ramane neschimbat, deocamdata sustin reprezentantii aerogarii iesene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *