Noua incidență la Suceava: 3,31 la mie

coronavirus-covid-19

Noile cifre privind îmbolnăvirile cu Covid-19 arată o creștere atât la nivelul județului, cât și al municipiului Suceava. Dacă în județ, incidența este încă sub 2 cazuri la mia de locuitori, în municipiul Suceava lucrurile încep să o ia abrupt în sus.

Marți, 3 noiembrie, incidența a crescut la 3,31 de cazuri la mia de locuitori, asta în comparație cu ziua de luni, când incidența era de 3,09 la mia de locuitori.

De altfel, începând de sâmbătă municipiul Suceava a trecut pragul critic de 3 cazuri la mia de locuitori, iar tendința a fost una de creștere. Practic, acesta a fost și motivul pentru care Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a adoptat vineri scenariul roșu pentru municipiul Suceava, noile măsuri restrictive impuse pentru a stopa răspândirea virusului fiind puse în aplicare de marți, începând cu ora 0.00, scrie monitoruldesv.ro.

Purtarea obligatorie a măștii de protecție, atât în spațiile închise, cât și în cele deschise se menține cel puțin pentru următoarele două săptămâni. De fapt, această măsură s-a pus în aplicare în municipiul Suceava încă din ziua de 17 octombrie, dar chiar și așa incidența cazurilor de Covid la mia de locuitori a crescut constant