Noua echipa de handbal feminin a Iasului debuteaza in campionat

handbal feminin

Ieri a avut loc prezentarea oficiala a noii echipe de handbal feminin a Iasului. Aceasta va evolua începând cu data de 10 septembrie în seria B a Diviziei A.

Din componența echipei fac parte sportivele Ancuța Andreea Moroianu (portar), Anca Mihailuc (portar), Iulia Ioana Bâță (centru), Mădălina Gianina Olaru (centru), Daria Doban (centru), Roxana Juverdeanu (căpitanul echipei – inter), Olexandra Zobolovici (inter), Ioana Andreea Alexandrescu (inter), Anisa Șerban (inter), Ioana Bianca Stanca (extremă), Diana Maria Dincă (extremă), Paula Nicoleta Rudac (extremă), Miluță Gabriela Ciofu (pivot), Georgiana Adelina Olaru (pivot), Andreea Dinu (pivot), Alexia Cucoș (pivot) și se mai pregătesc pentru acest lot sportivele Andra Tihu și Bianca Drăghici. Din stafful tehnic fac parte profesorul antrenor Daniel Bura, Macrina Tomuleac, fostă handbalistă de top, campioană balcanică cu lotul de tineret al României, lectorul universitar doctor Petruț Florin Trofin, preparator sportiv, la care se alătură voluntarii care contribuie la îmbunătățirea stării fizice a sportivelor ieșene.

Municipalitatea și-a propus să intensifice eforturile pentru ca disciplinele de echipă să revină în prim-planul competițiilor sportive.

„Este o mare onoare pentru noi să relansăm acest sport în Iași și cred că va fi o echipă de succes. Așteptările sunt mari, deoarece Iașul întâi oferă, apoi cere. Ne dorim să reclădim câteva echipe de succes ale Iașului. De-a lungul timpului, orașul nostru a făcut performanță în handbalul feminin, ne amintim de echipa Terom, care îmbina sportul cu munca la parametri optimi. Acum avem Clubul Sportiv Municipal 2020 prin care avem handbal, cea mai bună școală de șah din România și mai am un vis, să avem și o echipă de baschet masculin. Aceste discipline sportive sunt susținute atât la nivelul comunității, cât și politic și administrativ. De aceea, ținta noastră este ca Iașul să aibă o sală polivalentă nouă, pentru ca acești minunați sportivi să poată juca la cele mai înalte standarde. Referitor la startul în Divizia A la handbal feminin, aveți susținerea noastră în totalitate și un consiliu local care iubește sportul”, a declarat primarul Mihai Chirica.