Nouă bază militară la Rânca. Va fi modernă si ridicată chiar în centrul staţiunii

O bază militară modernă este ridicată în centrul staţiunii Rânca, în locul unde a funcţionat o cazarmă a vânătorilor de munte. Va fi gata în cel mult doi ani şi va deveni primul centru de pregătire montană din ţara noastră, unde se vor antrena militarii Brigăzii Multinaţionale Sud-Est Craiova. 

Lucrările au început deja. Se demolează construcțiile vechi pentru că experții au concluzionat că sunt prea degradate să mai fie salvate și se lucrează la noile fundații. Noua baza militară este ridicată chiar în centrul stațiunii.

Se propune realizarea infrastructurii necesare pentru desfășurarea activității specifice Brigăzii Multinaționale Sud–Est în cazarma 2698 Rânca. (Sursa: Hotărâre de Guvern).

Cazarma vânătorilor de munte a fost ridicată în 1970. A fost aleasă pentru modernizare pentru că îndeplinește condițiile de instrucție militarilor în teren muntos.

Și până acum, aici s-au antrenat militari români și străini.

Proiectul a demarat din 2020, dar construcțiile propriu-zise au început abia în această toamnă. În 17 luni, noua bază ar trebui să fie gata.

Blocul va avea o suprafață de circa 5.000 de metri pătrați. Însă unii dintre hotelierii din Rânca sunt de părere că baza militară putea fi mutată în altă zonă din stațiune. În schimb, gorjenii spun că n-au niciun motiv de teamă. Dimpotrivă, s-ar simți mai în siguranță cu militarii în zona montană.

Odată ce va fi gata, baza militară de la Rânca va deveni prima bază specializată în pregătirea militarilor pentru lupta în mediu montan din țara noastră și a șasea bază NATO de la noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *