Nou val de ploi peste Romania pana miercuri dimineata. Cod galben de precipitatii in sudul Moldovei

cod galben

De astazi dupa amiaza si pana miercuri la ora 10 instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în toate regiunile. Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. 

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…50 l/mp.

Pana diseara la ora 21, judetul Suceava si zonele montane din judetele Neamt, Bacau si Vrancea se afla sub incidenta unui cod galben.

În intervalul menționat, în zonele montane și submontane, precum și în extremitatea de sud a țării  vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 30…40 l/mp.

Din aceasta seara si pana maine la amiaza va intra in vigoare un nou cod galben pentru judetele Bacau, Vaslui si Galati.

In judetul Vrancea va ploua abundent iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40 l/mp și izolat 50…70 l/mp. Aversele vor fi însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină.