Nou tratament pentru tanara din Vrancea cu tromboembolism

spitalul_sfânta_maria_iași

Nou tratament pentru tanara din Vrancea, in varstă de 17 ani, care a nascut prin cezariana in luna septembrie un copil sanatos, iar pe 5 octombrie s-a prezentat la Spitalul de Urgenta din Focsani cu suspiciune de tromboza venoasa profunda si tromboembolism pulmonar.

Fata a fost depistata pozitiv la testarea pentru COVID-19 iar in urma complicatiilor, ea a fost trimisa de urgenta la Iasi. Tromboembolismul este o afectiune imprevizibila, adesea grava la lehuze iar din acest motiv, medicii de la Iasi au stabilit ca tinerei urmeaza sa-i fie instalat un filtru pe cava.

Alina Belu, manager Spital de Copii Sf. Maria din Iași: „Echipa medicală împreună cu cei de la Institutul de Boli Cardiovasculare vor institui un filtru pe cavă, ca și protocol al tratamentului în patologia de tulburări de coagulare a pacientei”.

Lavinia Ionescu, coordonator ATI Spital de Copii Iași: „Am preluat-o de la Focșani și am reușit să o tratăm până la 14 zile fără alte complicații, decât complicația aceasta trombotică. Este de notat că pacienta era post-partum, adică lehuză și într-adevăr va fi un efort destul de mare să instalăm acest filtru pentru vena cavă. Pacienta are un trombembolism pulmonar dar care nu a avut impact asupra respirației. Ideea este să-i montăm acest filtru, înainte ca alți trombi să extindă spre pulmon. Are un copil superb și să plece acasă la sugărel”.