Nou transplant renal la Iasi. Un profesor are 4 rinichi

Medicii de la Spitalul „C.I. Parhon” din Iasi au efectuat un nou transplant renal. Pacientul este din judetul Botosani are 49 de ani si a primit doi rinichi, dupa 2 ani de asteptare.

Ionut Nistor, medic specialist nefrologie Spitalul “C.I Parhon”: „Un pacient care a primit cei doi rinichi este neobisnuit, dar in cazul acestui pacient a fost nevoie de cei doi rinichi sa fie transplantati pe acelasi pacient. Cei doi rinichi au transplantati la un pacient care era pe lista de asteptare din 2018 si din 2019 la jumatatea anului a inceput programul de dializa si in prezent acest pacient se recuperea in sectia de transplant, evolutia post-transplant fiind una favorabila pana in prezent”.

Transplantul i-a schimbat viata barbatului din Botosani. Acesta este profesor, iar de acum va putea sa isi practice meseria fara dificultate.

Ionut Nistor, medic specialist nefrologie Spitalul “C.I Parhon”: „In situatia lui, putem spune ca, aceasta interventie de transplant i-a schimbat viata, avand o meserie pe care o poate practica in continuare, lucrand in invatamant poate sa practice aceasta meserie in continuare si transplantul practic ii permite o reintegrare completa in meseria pe care o are”.

Ambii rinichi au fost transplantati pentru a da o sansa mai mare pacientului. Pacientul are acum 4 rinichi.

Ionut Nistor, medic specialist nefrologie Spitalul “C.I Parhon”: „Este o indicatie medicala, atunci cand cei doi rinichi prelevati nu sunt perfecti din punct de vedere medical, atunci pentru a da o sansa mai mare pacientului care primeste rinichii se prefer aceasta varianta in care ambii rinichi sunt transplantati la acelasi pacient„.

Este cel de-al 8-lea transplant efectuat anul acesta la Spitalul C.I Parhon, din care 4 de la donator cadaveric.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!