Nou scandal halucinant la mare între un salvamar și o turistă. Deși era arborat steagul roșu, femeia își lasă copiii nesupravegheați în apă

Salvamarii au ajuns să se se lupte la propriu pentru a salva vieţi. Un nou episod halucinant din România legii şi dezordinii s-a întâmplat la mare. O mamă revoltată ceartă un salvator că a îndrăznit să-i scoată copiii din marea agitată. Nici steagul roşu, nici teama de moarte sau amenzile Poliţiei nu reuşesc să-i sperie pe cei care trăiesc după propriile reguli, fără să respecte pe nimeni şi nimic.

„Tu trebuie să îţi vezi de atribuţiile tale. Copiii mei se scaldă cum vor. Dacă vor cu capul în apă, cu picioarele deasupra, să se scalde cum vor”, spune o femeie.

Scena halucinantă în care o mamă revoltată trage la răspundere un salvamar pentru că a îndrăznit să-i scoată copiii din apă a avut loc pe o plajă din Eforie Nord. Pe litoral, sunt valuri mari şi a fost arborat steagul roşu în mai multe staţiuni. Cei doi copii ai femeii, cu vârste de până în 12 ani, se depărtaseră periculos de mult de mal.

Salvamar: Doamnă, nu vă mai lăsaţi copiii singuri în apă.

Femeie: Ba îi las, pe răspunderea mea. Dacă îmi las copiii la 200 de metri, ştiu ce fac. Copiii mei înoată mai bine decât ai înotat tu vreodată în viaţa ta. Copiii mei sunt înotători de performanţă. Salvamar: Bravo, la piscină, aici e mare.

În zadar a încercat salvamarul să îi explice mamei revoltate că nu e vorba de vreo ambiţie, ci de un pericol care ar putea fi fatal copiilor.

Salvamar: Nu îi mai lăsaţi singuri în apă.

Femeie: Ba îi las!

Salvamar: Chem poliţia data viitoare când îi lasaţi singuri în apă.

Femeie: Cheam-o de acum.  

Salvamar: Sunteţi o iresponsabilă!

Femeie: La care lege scrie?

Salvamar: La ce lege scrie că nu au voie nesupravegheaţi copiii atunci când e steagul roşu aborat? Legea Salvamarului!

Şi, pe lângă ea, lângă legea bunului simţ. Doar că la noi la mare steagul roşu a devenit un obiect de decor, iar oamenii nu înţeleg la ce se expun până nu li se întâmplă. Ieri, tot în Eforie Nord, doi turişti au intrat în marea agitată. Au fost scoţi din apă în ultima clipă. Unul dintre ei a fost reuscitat zeci de minute de medicii pe plajă, în timp ce prietenii se rugau pentru viaţa lui. Absurdul situaţiei a ajuns atât de departe că salvamarii se luptă, la propriu, să salveze vieţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *