Nou pavilion pentru bolnavii de la Infectioase Iasi

Carmen Dorobat

Conferința Națională de Patologie Infecțioasă

Spitalul de Boli infectioase din Iasi va avea un nou pavilion destinat bolnavilor. Cladirea ce urmeaza sa fie construita, va avea 15o de paturi. Valoarea totala a investitiei este estimata la aproape 66 milioane de lei.

Parterul cladirii este conceput pentru o zona de triaj si una de ambulatoriu. Tot aici va fi amenajata si capela ce va deserve unitatea medicala. Etajele sunt pentru zona de stationar cu o capacitate de 116 paturi.

„Pentru urmatoartea sedinta a Consiliului Judetean vrem sa introducem ultimele acte pentru a finalize un dosar care priveste constructia unui nou pavilion cu 100 de paturi destinat pacientilor cu infectii HIV si infectie cronica hepatica, pe care vrem sa il inaintam si la Ministerul Dezvoltarii.” a declarat Dr. Carmen Dorobat, manager Spital Boli Infectioase Iasi.

Copiii si adultii infectati cu virusul HIV voar avea la dispozitie un tronson special, cu o capacitate de 10 paturi pentru spitalizarea de zi si 24 de paturi pentru stationarul compartimentului HIV/ SIDA.