Nou nascuti de 670 de grame din Suceava, tratati in spitale din Bucuresti

Sharing is caring!

Bebelusii transferati zilele trecute la Bucuresti sunt sub supraveghere medicala. Nou nascutii prematuri, transportati cu ajutorul elicopterelor Ministerului Afacerilor Interne, sunt in incubatoare, intubati si tinuti in viata cu ajutorul aparatelor.

Trei dintre bebelusi s-au nascut prematur, la spitalul judetean Suceava, avand o greutate cuprinsa intre 670 de grame si 2000 de grame. Iar cel de-al patrulea prematur, a venit pe lume in urma cu 4 zile, la spitalul din Botosani. Copilul are malformatii cardiace si este internat la spitalul Marie Curie din Bucuresti. Ceilalti 3 prematuri sunt la maternitatea Giulesti.

Diana Cimpoesu, medic sef UPU SMURD Iasi: “SMURD Iasi a efectuat zboruri cu cele doua elicoptere care exista in punctul aero-medical de la Iasi. A fost vorba despre transferul a patru bebelusi. E vorba despre 3 bebelusi de la Suceava, e vorba despre trei prematuri de 14, 20 si 30 de zile, care se aflau acolo, si au fost transferati la Maternitatea Giulesti din Bucuresti. Acolo au trei incubatoare si au mers cu ei un medic si trei asistenti. Bebelusii au ajuns stabili, dar e vorba de prematuri fragile, cu greutate intre 670 si 2000 de grame. A venit solicitarea si pentru un nou nascut de 2 zile, tot in incubator, tot cu un elicopter. Acest bebelus a fost dus, de asemenea, la Bucuresti. Este un bebelus cu o malformatie cardiaca, care a ajuns la spitalul Marie Curie“.

shares