Nou laborator de măsuri asistate la UTI Iași

uti iasi

Facultatea de Construcții de Mașini și Management Industrial de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași a inaugurat un nou laborator realizat în colaborare cu mediul privat, modernizat de către o companie producatoare de componențe auto.

Investiția a fost de aproximativ 200 de mii de euro și a presupus inclusiv dotarea laboratorului cu echipamente tehnice pentru producția vehiculelor cu combustie, hibride și electrice care sunt prezentate ca material didactic.

În laboratorul de toleranțe și măsurători tehnice un laborator în care aceste toleranțe vor fi studiate analizat euc ajutorul calculatorului sunt o serie de aparate care ajută studenții să studieze imperfecțiunea lumii sub aspect fizic. Vor putea fi efectuate diverse măsurători, cu precizie foarte ridicată, măsuri care țin de dimensiuni, țin de formă, țin de poziția relativă a suprafețelor. Este un laborator care conține acum o aparatură de cel mai înal nivel de tehnicitate. Un laborator în care ne-am străduit să oferim studenților posibilități cât mai înalte de perfecționarer profesională, în așa fel încât aceștia să beneficieze de cele mai înalte realizări în acest domeniu., a declarat Eugen Seghedin, prorector UTI Iași.

Colaborarea cu compania se extinde însă dincolo de modernizarea unui laborator, incluzând și un parteneriat pe baza căruia firma va asigura profesorilor și cercetătorilor universității toate cele necesare, inclusiv cele mai noi modele pentru a putea fi testate. În laborator își vor desfășura cursurile studenți de la licență, master și doctorat.

„Noi ca și mediu privat ne-am dorit foarte mult să venim în sprijinul faclutăților tehnice. Nu este singura investiție de acest gen pe care noi am făcut-o în Iași. Dorim să fim parteneri a Universității Tehnice din Iași, ne dorim ca studenții care ies de pe băcnile facultății după ce termină anii de studii să putem să lucrăm împreună cu ei și să-i pregătim în avans și în acest sens s-a adresat acum investiția în acest laborator.”, a declarat Dan Țețu, directorul general al companiei.

Lansarea oficială a laboratorului a avut loc în prezența studenților și profesorilor universității, cât și a reprezentanților companiei