Nou conflict intre conducerea UMF si studenti

umf umf

Dupa conditionarea prezentei la examene, studentii medicinisti din Iasi sunt constransi de noi măsuri. In plina sesiune, accesul in biblioteca universitara se face doar prin indeplinirea unor conditii și doar o parte dintre studenti sunt acceptati.

Conducerea Universitatii de Medicina si Farmacie „Gr. T. Popa” din Iasi a impus noi masuri pentru studentii care doresc sa se documenteze pentru sesiunea de examene. Pe langă permisul de cititor acestia  au obligatia de a prezenta si dovada ca nu sunt infectati cu COVID-19 sau au creat imunitate la virus. De asemenea, acesul în sălile institutiei de invatamant este permis doar celor care poarta masca de protectie, iar numarul studentilor este limitat pe interval orar. 

Viorel Scripcariu, rector UMF Iași: „Studentii au acces in biblioteca universitatii folosind salile de lectura dar la o capacitate redusa pentru ca trebuie sa redusa. Am solicitat si ca cei care intra in biblioteca sa studieze sa respecte aceleasi conditii care au fost solicitate la prezentarea la examene. Trebuie sa prezinte dovada vaccinarii chiar si numai cu prima doza, sa prezinte un test RT-PCR valabil 72 de ore sau sa prezinte un test antigen negativ valabil 24 de ore, care este suportat de universitate”.

Universitatea de Medicina este pe punctul de a fi in centrul unui scandal. Reprezentantii studentilor nu sunt de acord cu masurile adoptate de conducere.

Emanuel Silvian Man, vicepreședinte Identitate Naţională în cadrul Ligii Studenţilor Iaşi: „Studentii UMF sunt prejudiciati. In continuare, chiar daca testele acestea pot fi efectuate gratuit prin UMF, sunt prejudiciati prin faptul ca sunt supusi in mod obligatoriu, sunt conditionati in mod obligatoriu de o procedura medicala, anume testarea nazo-faringiana pentru a putea avea acces in spatiile universitare, la examene sau in spatiile destinate studiului”.

Studentii care incalca aceste reguli vor fi sanctionati  cu interdictia de intrare  in biblioteca pentru o perioada de 7 zile, incepand cu ziua respectiva.

Aceleasi masuri au fost luate si pentru sesiunea de examene, dar testele au fost decontate de universitate.