Nou concurs de director medical la Maternitatea „Elena Doamna” din Iași

elena doamna

Postul de director medical de la Maternitatea „Elena Doamna” din Iaşi a fost scos din nou la concurs. Ultima dată a fost scos la concurs în luna iulie a acestui an, când postul era ocupat de prof. dr. Dragoş Nemescu, care s-a transferat de la Maternitatea „Cuza Vodă”. 

Acesta a câştigat concursul, însă şi-a dat demisia în luna august, la puţin timp după finalizarea concursului. În momentul de faţă, postul este ocupat interimar de medicul Tudor Buţureanu.

Concursul va avea loc la începutul anului viitor, însă până atunci candidaţii trebuie să treacă prin mai multe etape: o etapă de selecţie a dosarelor de concurs, o etapă de susţinere a probelor de evaluare care constă într-o probă scrisă de verificare a cunoştinţelor din legislaţia specifică postului, care va avea loc pe 10 ianuarie, o probă de susţinere a proiectului de specialitate, pe 13 ianuarie, şi un interviu de selecţie pe 18 ianuarie.

Dosarele de înscriere se depun până pe 29 decembrie şi trebuie să conţină, pe lângă mai multe documente, şi proiectul de specialitate pe care fiecare candidat trebuie să îl realizeze.

Proiectul de specialitate pentru ocuparea acestui post trebuie să aibă maximum 8 – 10 pagini şi să conţină descrierea situaţiei actuale a unităţii medicale, analiza SWOT, identificarea problemelor critice, selecţionarea unei probleme prioritare pentru rezolvare şi dezvoltarea planului de management pentru această problemă.

Candidaţii trebuie să fie absolvenţi de învăţământ universitar de lungă durată, cu diplomă de licenţă sau echivalentă în domeniul medicină, specializarea medicină, să fie medici specialişti sau primari, să aibă minimum 5 ani vechime în specialitatea respectivă, să nu fie condamnaţi pentru săvârşirea unei infracţiuni, să aibă o stare de sănătate corespunzătoare şi să nu aibă vârsta de pensionare.