Noi tensiuni la granita dintre Coreea de Nord si Coreea de Sud

coreea de nord

Coreea de Sud a mobilizat avioane de război și elicoptere de atac și a tras focuri de avertisment luni, după ce drone nord-coreene i-au încălcat spațiul aerian, a anunțat armata sud-coreeană.

Coreea de Sud a urmărit dronele care traversau dinspre Coreea de Nord peste ceea ce se numește linia de demarcație militară dintre cele două țări, după ce le-a detectat pe cerul orașului Gimpo, situat în vestul țării, a precizat armata.

În timp ce se grăbea să contracareze dronele, un avion de atac ușor sud-coreean KA-1 s-a prăbușit la scurt timp după ce a plecat de la baza sa Wonju din estul țării, a declarat un oficial al Ministerului Apărării. Cei doi piloți ai acestuia au reușit să scape înainte de prăbușire și se află la spital.

Ministerul sud-coreean al Transporturilor a declarat anterior că zborurile cu plecare de pe aeroporturile Incheon și Gimpo au fost suspendate în urma unei cereri din partea armatei.

Suspendarea a început la ora 13.08 la Gimpo și la 13.22 la Incheon și a durat aproximativ o oră înainte ca plecările de zboruri să fie reluate în jurul orei 14.10, a declarat un oficial al ministerului pentru Reuters.

Foto: The Guardian