Noi tensiuni in coaliție din cauza preturilor la energie

preturi

Acuzatii dure ale liderului Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu la adresa ministrului Energiei, Virgil Popescu, despre care sustine ca a aruncat tara in haos. Potrivit acestuia, Romania si-a vandut productia de energie din acest an si circa 60 de procente din anul viitor. Social democratii propun în coalitie un pret unic la energie care ar elimina actualele praguri.  

PSD solicita coalitiei un preț reglementat fix atat pentru clienții casnici, cat si pentru non casnici. Potrivit propunerii PSD, va ramane doar un procent de 15% piata libera, urmand ca 85% sa fie reglementata. De asemenea, guvernantii vor sa introducă plafoane pe venituri. Astfel, compensarile se vor acorda în funcție de venitul unei familii. Pana atunci, Marcel Ciolacu sustine ca este un haos in piata energiei din Romania dupa deciziile adoptate de ministerul Energiei.

Marcel Ciolacu – presedinte PSD:

„Nu este in stare ministrul Energiei sa va spuna. Vin in fata dumneavoastra si va explic ca trebuie sa venim cu o formula predictibila, in care sa nu mai patim ce patim acum, cu dosare la ANRE in care distribuitorii si furnizorii spun ca la ANRE au trecut dosarele la energie cica au facut platile iar oamenii sunt in prag de faliment.”

Ciolacu sustine ca unii au castigat bani frumosi in aceasta perioada.

Marcel Ciolacu – presedinte PSD:

„Stiti ca in zona de distributie si furnizare este un pret reglementat, nu este zona speculativa cea a traderilor care au cumparat cu 450 au vandut cu 3000 si cred toti, inclusiv ei, ca atata minte au, ca noi trebuie sa compensam din banii nostri ai tuturor diferenta dintre 450 si 3000 cat a vandut el speculativ. Inseamna ca suntem nebuni la cap, ne apucam de altceva.”

PNL nu este de acord cu propunerea PSD, pentru ca, nu se poate afla care sunt veniturile unei gospodarii pentru a putea acorda compensari pentru pretul la energie în functie de venituri.