Noi restricții pentru ieșeni

cantemir nicolina gara trafic

Municipiul Iasi se apropie de o rata de infectare 5 cazuri la mia de locuitori. Autoritatile vor sa inaspreasca masurile pentru prevenirea raspandirii coronaviruslui precum interzicerea accesului anumitor categorii sociale in mijloacele de transport in comun intre anumite ore. De asemenea,controalele din marile magazine vor fi intensificate pentru ca aglomeratia sa fie redusa.

Mihai Chirica, primarul Municipiului Iasi a anuntat noi restrictii odata cu depasirea ratei de 4 cazuri de coronavirus la o mie de locuitori. Autoritatile urmaresc reducerea aglomeratiilor din transportul public si supermarket-uri.

Mihai Chirica-primar Municipiul Iasi

Se observa o superaglomerare pe zona de comert. In special in hypermarketuri, supermarketuri si de asemenea, in mijloacele de transpport in comun. Vom restrictiona posibil accesul unor anumite categorii sociale in mijloacele de transport in comun intre anumite ore. Lasand transportul public doar pentru cei care se duc la munca. Fara sa mai devina de fiecare data un motiv de plimbare. Sunt magazine si piete in toate cartierele.

Primarul Iasului a vorbit si despre aglomeratia din magazine.

Mihai Chirica-primar Municipiul Iasi

De asemenea, impreuna cu Politia Locala am initiat un program de supraveghere a activitatii din supermarket-uri si hypermarket-uri, iar acolo unde vedem ca nu se implica intr-un mod activ administratorul acestor locatii in vederea combaterii raspandirii virusului, vom lua masuri drastice mergand pana la inchiderea activitatii acestora prin suspendarea autorizatiei de functionare

In acest moment incidenta in Municipiul Iasi este de 4,83 la mie, iar in judet pragul critic de 3 cazuri de infectie a fost depasit in urma cu doua zile, fapt care a incadrat intreg judetul in scenariul rosu.