Noi restrictii in judet pana saptamana viitoare

covid-19 (1)

Intr-o sedinta a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta s-a hotarat ca restaurantele, cafenelele si pacanelele din comunele Bivolari, Valea Lupului, Mircești, Miroslava, Rediu si Tomești sa ramana suspendate până la data de 21 septembrie.

La fel si spectacolele, concertele si evenimentele culturale din aceste comune. Este permisă prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare si bauturilor alcoolice si nealcoolice care nu se consuma in spatiile respective.

De asemenea, spectacolele si concertele din comunele cu incidenta mai mare de 1,5 la mia de locuitori respectiv Barnova si Ungheni sunt interzise pana saptamana viitoare. In schimb, comuna Sipote a scapat de restrictii dupa ce, incidența cumulată a cazurilor în ultimile 14 zile a scăzut sub 1,5/1,000 locuitori.

Tot ieri s-a decis ca activitatea restaurantelor si a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unitați de cazare din comunele Bârnova, Ungheni, Bivolari, Valea Lupului, Mircești, Miroslava, Rediu si Tomești sa fie permisa doar pentru clienții cazati.