Noi reguli de circulație pe mai multe artere din Iași pentru fluidizarea circulației

nicolae iorga

Comisia de Circulație din cadrul municipalității ieșene a luat în calcul o serie de măsuri legate de fluidizarea traficului pe unele artere principale din oraș. Recent, decizia autorității locale a primit avizul celor de la Poliția Rutieră și urmează să fie pusă în aplicare.

„Va fi instituită interzicerea virajului la stânga pe bulevardul Nicolae Iorga, pe sensul de mers spre bulevardul Dimitrie Cantemir, pe toate aleile laterale de pe tronsonul cuprins între bulevardul Socola – Pasaj Nicolina și amplasarea marcajului aferent. De asemenea, aceeași măsură va fi luată pe tronsonul cuprins de pe bulevardul Primăverii spre parcarea de la complexul alimentar și spre magazinul Lidl, cu tot cu marcajul aferent”, au precizat reprezentanții Primăriei municipiului Iași.

O altă măsură luată de Comisia de Circulație ține de interzicerea virajului la stânga din Nicolina spre Aleea Tudor Neculai. Odată cu banda unică din CUG spre Podu Roș, autoritățile nu au mai permis și această măsură, tocmai pentru ca traficul să nu fie sugrumat și mai mult. Banda unică din Nicolina, destinată mijloacelor de transport în comun și celor de taximetrie, a stârnit numeroase nemulțumiri printre conducătorii auto. Recent, municipalitatea a decis să prelungească banda unică până la rond CUG. Primăria Iași a luat în calcul și alte măsuri de trafic.

„Va fi interzis virajul la stânga de pe Șoseaua Nicolina, pe sensul de mers către Podu Roș, la intersecția spre Aleea Tudor Neculai, unde este sensul giratoriu. Aceeași măsură va fi instituită și pe Șoseaua Bucium spre Carrefour Market”, au mai transmis reprezentanții Primăriei Iași.