Noi proiecte pentru municipiul Roman

Roman_Musat_1280

????????????????????????????????????

Doua proiecte ale municipiului Roman au fost aprobate in vederea finantarii prin Programul Anghel Saligny. Municipalitatea a cerut fonduri Ministerului Dezvoltarii pentru reabilitarea unui rezervor de 5000 mc din strada Mihai Viteazu si pentru modernizarea arterei Roman Est. Pentru cele doua proiecte, municipiul Roman a primit peste 30 milioane de lei. Primarul Leonard Achiriloaiei si-a propus sa dezvolte si centura de vest a orasului.

Principalul proiect care va intra in curand in etapa de realizare este zona de dezvoltare a centurii de vest a Romanului. Edilul a anuntat in emisiunea la Pas prin judetele Moldovei, lucrari la sistemele de apa, canalizare si de infrastructură, pentru atragerea investitorilor.

„În zona centurii de vest, cea de la intrare în Roman, imediat în partea stângă, acolo este o zonă de dezvoltare, o zonă în care se fac investiții de către companii private, diverse spații de producție, spații de depozitare. Suntem în etapa de final a unui proiect de sistematizare în zonă. Sistematizare în care să cuprindă atât partea de sisteme de utilități, cât și partea de infrastructură stradală. A fost o foarte mică parte care o aveam ca infrastructură de apă și canal, pe un tronson foarte mic, dar acum vrem să extindem pe tot acel aereal generos.”, a spus Leonard Achiriloaei – primar Roman.

De asemenea, lucrări se vor desfășura și în zona de agrement Moldova.

„Acolo, avem o misune de implementare a unui proiect care să conțină atât o zonă de promenadă, cât și o pistă de biciclete care să înceapă de la fostul poligon din zona Favorit, să treacă pe lângă stadionul Moldova, zona de agrement Complex Moldova, Parcul Zăvoi și să ajungă fostul bazar, viitorul campus pentru copii, grădiniță și creșă. Aceasta este viziunea pentru amenajarea digului. Suntem în etapa în care am terminat studiul de fezabilitate, am depus documentația este în avizare la Apele Române.”

Primarul Leonard Achiriloaei a anuntat si inceperea lucrărilor de modernizare ale terenurilor de tenis din cadrul Complexului Sportiv Sala Sporturilor.