Noi proiecte pentru Iasi, aprobate de Consiliul Local

consiliul local iasi

Consiliul Local Iasi s-a reunit astazi in sedinta extraordinara pentru aprobarea unor proiecte. Astfel, in urma intalnirii s-a decis ca municipiul Iasi sa participe la Programul privind creșterea eficienței energetice a infrastructurii de iluminat public”. Programul este finantat de către Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor prin Administrația Fondului de Mediu.

Tot in sedinta de astazi a fost semnat un parteneriat între Federaţia Romana de Box și Municipiul Iași, în vederea organizarii la Iasi a Turneului International de Box „Centura Moldovei”. Acesta va avea loc in perioada 22-28 august 2022. De asemenea, a fost aprobat și planul tarifar al serviciului termoficare din Municipiul Iasi, aferent proiectului “Reabilitare retele termice, sistem termoficare in Municipiul Iasi, pentru cresterea eficientei energetice in alimentarea cu caldura urbana-etapa III-a”.

De asemenea, programul  privind creșterea eficienței energetice a infrastructurii de iluminat public a Municipiului Iași a starnit o serie de discutii printre participanți, la care viceprimarul municipiului Iasi, Daniel Juravle a intervenit.

„Ceva vreme în urmă am interpelat legat de o altă investiție, din câte îmi amintesc eu care era finanțată din fonduri europene, legată de iluminatul stradal, cel pietonal, în deosebi. Sunt zone în Iași, unde stâlpii de iluminat se află într-o poziție, dacă vă amintiți dumneavoastră poziția lui Michael Jackson, da? Undeva la 45 de grade. Noi nu mai știm nimic de acel proiect. Pe zona pe care o frecventez știu eu că nu s-a intervenit, iar stâlpii au tendința să facă contact cu solul.”, a spus Iulian Niculau – consilier local USR Iasi.

„Bineînțeles că mai sunt situații în oraș, unde, pe anumite străzi mai avem probleme cu stâlpii, însă tocmai prin astfel de proiecte, încercăm să corectăm, să corijăm toate lucrurile care nu sunt finalizate și cred eu că încă suntem la peste 90% de înlocuire astâlpilor și becurilor din municipiul Iași.”, a spus Daniel Juravle – viceprimar.

Pentru continuitate în dezvoltarea infrastructurii de iluminat public, Municipiul Iași intenționează să aplice la accesarea finanțării Administrației Fondului de Mediu. Aceste demersuri vor fi realizate prin proiectul „Achiziționarea și instalarea corpurilor de iluminat cu LED cu eficiență ridicată, înlocuire/modernizare puncte de aprindere, console, accesorii, conductoare conexiune, izolatoare, cleme, armături”. Valoarea proiectului se ridică la suma de aproximativ 9 milioane de lei, cu TVA.