Noi proiecte pentru dezvoltarea Aeroportului Iași

279189579_352990580194345_829331289024534266_n

Consiliul Județean Iași a aprobat astăzi noi proiecte la Aeroportul Internațional Iași. Primul vizează construirea unui nou drum spre aeroport, iar cel de-al doilea presupune construirea unei hale de mentenanță pentru elicoptere.

Consilierii județeni au votat astăzi noi proiecte pentru dezvoltarea aeroportului din Iași. Astfel, va fi modernizat DJ 282 G: Lim. Mun. Iasi – Aroneanu – Rediu Aldei și va fi realizat drumul de legatură din Aroneanu către Aeroportul Internațional Iași. Pentru studiul de fezabilitate se vor aloca peste 427 mii lei.

„Sunt de asemenea proiecte foarte importante care pot aduce Aeroportul International Iasi la nivelul aeroporturilor dezvoltate din Romania. Ne dorim aici in Consiliul Judetean, cel putin grupul PSD pe care il reprezint sa depasim faza desenelor pe hartie si sa ne apucam efectiv de treaba”, a declarat Cristian Stanciu, lider grup PSD în CJ Iași.

La aeroport va fi construită o hală pentru mentenanță elicopterelor. Un alt proiect cu fonduri europene al Aeroportului Iași a fost aprobat în ședința de CJ de astăzi. Acesta presupune, în principal, achiziționarea unui ambulift și a unui motostivuitor full electric care vor ajuta la eficientizarea activității aeroportuare. Ambulift-ul va fi folosit pentru îmbarcarea și debarcarea pasagerilor cu mobilitate redusă.

„Planul nostru de dezvoltare a Aeroportuluu ieșean este unul mult mai complex. Astazi dincolo de aceasta hala privind mentenanta elicopterelor, dupa cum bine stiti in terminalul T2, odata cu construirea T4, ne dorim ca in prima etapa sa avem zona cargo acolo, ulterior zona va fi pe partea de est a locatiei. Speram ca obiectul de activitate la Aeroportul International Iasi sa fie cat mai diversificat pentru ca si sursele de venit ar fi si pentru Aeroport, si pentru economia judetului nostru din ce in ce mai variate”, a declarat Costel Alexe, președintele CJ Iași.

Aeroportul Iași mai are aprobate încă două proiecte ce vor fi realizate tot cu fonduri UE: unul este despre asigurarea securității perimetrale a aeroportului, în valoare de 10 milioane lei, iar un alt proiect este cel de creștere a gradului de siguranță și securitate la aeroport, în valoare de 9,7 milioane lei.