Noi proiecte pentru comuna Movileni

drum

Comuna Movileni a obținut finanțare pentru un proiect extrem de important, modernizarea rețelei de drumuri. Acesta a fost depus prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Un alt proiect care vizează aducerea gazului în comună nu a primit linie de finanțare. În prezent, peste 3000 persoane trăiesc în comuna Movileni.

Deși suma nu este cea așteptată, reprezentanții comunei Movileni spun că prin finanțarea de 9 milioane de lei obținută în cadrul programului Anghel Saligny vor fi modernizați 6-7 km de drumuri sătești. Acestea sunt din Iepureni, Larga Jijia, Movileni și Potângeni.

„Prin Programul Național „Anghel Saligny” am primit finanțare 9 milioane de lei pentru modernizarea unor drumuri sătești din comuna Movileni. Sperăm noi ca până la finalul anului să se semneze contractele de finanțare și să se facă și licitația pentru ca la începutul anului viitor să intrăm efectiv în lucru. Am depus pe Anghel Saligny trei proiecte, două pe drumuri și unul pe gaz metan. Dintre toate cele trei proiecte, unul mi s-a aprobat, a spus Dan Hodoroabă, primar comuna Movileni.

Deși din cei 90 de km de drumuri, doar 3 km sunt complet asfaltați, edilul comunei caută în continuare finanțare prin alte programe.

„Pot zice că din 90 de km de drum comunal, avem asfalt pe aproximativ 3 km plini. Deci, avem undeva la 87 de km de drumuri pietruite, din păcate doar 3 km îi avem astăzi asfaltați. Odată cu această finanțare, sperăm noi ca numărul de kilometri să ajungă la vreo 10 kilometri pentru că, cu cei 9 milioane, încercăm sa facem 7 kilometri de asfalt”, a mai spus Dan Hodoroabă, primar comuna Movileni.

Următorul proiect vizat de primarul comunei Movileni este aducerea gazului în sate. Acesta a fost respins de Ministerul Dezvoltării, însă mai există și alte linii de finanțare care pot fi accesate.