Noi modificari in traficul iesean

Anul 2024 vine cu modificari ale traficului iesean. Membrii Comisiei de Circulatie doresc sa aduca schimbari semnificative pentru o mai buna desfasurare a circulatiei din Iasi. Acestia vor incerca sa reduca numarul de masini participante la trafic prin imbunatatirea transportului in comun achizitionaand mai multe autobuze si tramvaie sau chiar implementarea unei benzi unice destinate exlusiv autobuzelor. Municipalitatea doreste sa-i incurajeze pe ieseni sa foloseasca cat mai putin masina personala.

Pentru Podu Ros, una dintre cele mai aglomerate zone din Iasi, membrii Comisiei de Circulatie s-au gandit sa instituie cel putin o regula care presupune interzicerea virajelor la stanga

„Vom incepe cu unele modificari in ceea ce priveste unele intersectii din orase si anume vom crea, acolo unde este posibil, acea banda de stocare pentru virajul la stanga. Am creat aceste benzi in mai mult locatii, probabil cele mai cunoscute sunt Cotnari, Granit. Vor exista astfel de benzi, numai pentru virajul la stanga si in alte zone cea mai importanta fiind probabil cea de la Moara de Foc unde va exista un alt desen in asa fel incat sa existe o banda clara pentru virajul la stanga si nu sa continuie lucrurile ca pana acum„, a declarat Radu Botez – membru in Comisia de Circulatie.

Pacurariul este urmatoarea tinta a autoritatilor pentru introducerea benzii unice dedicate mijloacelor de transport in comun.

„Lucrurile trebuie clarificate, as putea zice eu, la fata locului, vazut exact numarul de masini, cum parcheaza, daca reusim sa introducem o taxa in zona respective inainte sa de a porni banda unica pentru a diminua dorinta multora de a veni la serviciu cu masina, am mai spus-o si cu alte ocazii, chiar daca nu este un lucru placut si este criticat, dar ar trebui un alt sistem de impozitare a masinilor. In sensul in care a doua, a treia masina dintr-o familie sa fie diferit impozitata, probabil intr-o progresie geometrica. Altfel nu reusim sa avem un trafic cat de cat fluent, nu reusim sa avem si banda unica sau pistra de biciclete daca exista aceasta dorinta permanenta de a avea cat mai multe masini” a declarat Radu Botez – membru in Comisia de Circulatie.

Conform datelor furnizate de Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, în decurs de aproximativ doi ani s-a dublat numărul de automobile înmatriculate în municipiul Iasi de la 124.661 autoturisme in 2019, la 267.000 in anul 2021.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *