Noi măsuri de relaxare a unor restricții de la 1 august, anunță Florin Cîțu

florin citu

De la 1 august vor intra în vigoare noi măsuri de relaxare a unor restricții, ce vizează în special evenimentele care au loc în aer liber. Cu toate acestea, nu se renunță încă la purtarea măștii de protecție în spațiile închise, anunță premierul Florin Cîțu.

Declarațiile au fost oferite astăzi în contextul în care experții avertizează cu privire la valul 4 al pandemiei, care va fi „mult mai agresiv”. Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a declarat asrăzi, că experţii estimează că, la sfârşitul lunii august, varianta Delta a coronavirusului va deveni dominantă, inclusiv în Europa, iar România va înregistra în perioada următoare o creştere a numărului de cazuri.

Nu scăpăm de mască în interior, deocamdată. Sunt relaxări mai mult de evenimente în aer liber. Dar ora nu se schimbă, tot ora 2.00 noaptea va rămâne. (…) Nu sunt foarte multe relaxări. Aşa cum arată acum situaţia, mergem pe ce avem, în afară de câteva lucruri pe evenimente. Eu zic că suntem într-o situaţie foarte bună”, a declarat Florin Cîţu la Parlament.

El a precizat că obligativitatea vaccinării anti-COVID nu este o variantă luată în calcul.