Noi lucrări de canalizare la Ciurea

Patru cartiere din comuna Ciurea vor beneficia de canalizare. Licitatia a durat 6 luni de zile, iar maine va fi semnat contractul pentru inceperea lucrarilor. 55 de strazi vor fi racordate la canalizare. Proiectul se ridica la valoarea de 8 milioane de lei fara TVA.

Catalin Lupu, primar Ciurea: “Un proiect important pentru comunitatea locala din Ciurea, in special cartierele Editurii, Astoria, Tineretului si locuintele riverane drumului judetean 248, vor fi toate casele conectate la sistemul de canalizare. A fost o licitatie care s-a intins pe mai mult de 6 luni de zile, timp in care au fost evaluate ofertele tehnice ale celor 6 ofertanti. Comisia de evaluare a ajuns la concluzia ca toate sunt conforme si s-a trecut la evaluarea financiara”.

Contractul va fi semnat maine, iar lucrarile vor incepe pe data de 15 iulie.

Catalin Lupu, primar Ciurea: “Termenul maxim de depunere a contestatiilor este astazi la sfarsitul zilei, in cazul in care nu se inregistreaza, maine vom semna contractul de lucrari si vom emite de indata ordinul de incepere a acestora. In jurul datei de 15 iulie vom avea si echipele pe teren, vom incerca sa lucram eficient, cu doua echipe din doua parti diferite ale cartierului. O parte va veni din zona Horpaz spre Astoria, cealalta din zona soselei de centura, astfel incat sa inchida si sa acoperim toate casele din Lunca Cetatuii care au ramas fara canalizare”.

Proiectul cuprinde realizarea retelei de canalizare pe o distanta de 18 km. Toate locuintele de pe 55 de strazi, vor fi racordate la noua retea.