Noi locuri de joacă pentru copiii din Valea Lupului

Valea Lupului se dezvolta concomitent cu cresterea numarului de locuitori din comuna. Astfel, autoritatile locale au fost nevoite sa implimenteze cat mai multe proiecte care sa acopere nevoile oamenilor si in principal ale tinerilor. Acum, comuna are 5 locuri de joaca pentru copii, un teren de fotbal si o zona pentru skateboarding care este in lucru.

Tot mai multi ieseni aleg zonele limitrofe in detrimentul orasului, iar acest lucru se reflecta in numarul  de imobile in comunele de langa municipiu, care se extind considerabil. Acesta este si cazul comunei Valea Lupului care s-a extins la foc continuu in ultimii ani. Din 2021 a fost demarat un proiect prin care 5 locuri de joaca au fost modernizate din investiții derulate prin bugetul local.

Gabriela Rusu – reporter TeleM Iași

„Valea Lupului are 5 parcuri de joaca de acest fel. Toate au fost modernizate in 2021 atunci cand s-a extins localitatea si a crescut numarul de locuitori. Primaria spune ca nu se opreste aici. Proiectele curg iar in urmatoarea perioada Valea Lupului va avea si un spatiu special amenajat pentru skateboarding.”

Părinții sunt multumiți că acum, copilașii lor se pot juca in siguranta.

Acum da. De cand au fost renovate le consider ceva mai sigure. Inainte era mai mult pietris, era distractiv si acela pentru copii, se jucau cu pietrisul insa as putea spune ca nu era la fel de sigure ca acum. Dar acum leaganele, topoganele le consider sigure.” ne-a povestit o mămică.

Planurile primariei nu se opresc aici. Autoritatile au in vedere extinderea locurilor de joaca dar si alocarea a circa 16 milioane lei pentru reabilitarea și modernizarea unor artere afectate de calamități. Investiția va fi derulată prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny” și cofinanțare locală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *