Noi linii de finanțare pentru rezidenții parcurilor industriale

parc industrial

Noile linii de finanțare pentru perioada 2021-2027 au fost prezentate rezidenților din parcurile industriale printr-o conferinta la care au participat si cei de la ADR Nord Est.

A fost o bună ocazie pentru a pune în contact companiile care activează în parcurile industriale din Miroslava cu reprezentanții ADR, agenția care administrează fondurile europene la nivel regional, dar și cu reprezentanții instituțiilor județene.

„Am purtat o discuție cu cei de la ADR Nord-Est, s-au deplasat la noi. Am discutat despre cum ar putea ajuta unitatea administrativa prin fel de fel de proiecte. S-au prezentat la întâlnire, au fost în jur de 40 de agenți economici în parcul industrial, adică agenți economici de anvergură. Deja lucram la câteva proiecte pentru a fi finanțe prin regiunea Nord-Est.”, a declarat Dan Niță, primarul comunei Miroslava.

Intâlnirea a oferit oportunitatea de a discuta cu rezidenții din parcurile industriale, de a înțelege provocările cu care se confruntă și de a prezenta investițiile pe care primăria le realizează și care vor sprijini și zona industrială. Vorbim despre asfaltarea drumurilor comunale, asfaltarea drumurilor din Parcul Industrial 1, alimentarea cu energie electrică a Parcului Industrial 2 și realizarea iluminatului stradal.

„La Parcul Industrial 1 se asfaltează. Sperăm ca până pe 15 noiembrie, când dă frigul, toate străzile să fie asfaltate. Lucrăm în Parcul 2 la drumul comunal 25, de la rond Uricani spre fabrica de Antibiotice. Un drum cu 4 benzi pentru a ușura drumul spre Parcul Industrial 2. În Parcul Industrial 2 se lucrează acum la alimentarea cu energie electrică. Până în primavară, cred eu, toate lucrarile, dacăși vremea va ține cu noi, vom termina toate lucrarile la Parcul2.”, a adăugat Dan Niță.

Primarul Miroslavei a precizat că alături de celelalte business-uri locale, cele două parcuri industriale trebuie să devină „plămânul economic” al comunei. Acesta speră ca investitorii din parcurile industriale să atraga fonduri europene care să-i ajute pentru dezvoltare.