Noi investitii in valoare de 10 milioane de euro la Spitalul de Neurochirurgie

Neurochirurgie

Numarul operatiilor a inceput sa creasca la Spitalul de Neurochirurgie, concomitent cu aparatura de ultima generatie achiztionata in ultima perioada. In continuare, 10 milioane de euro vor fi investiti in aparatura ultramoderna. 90 % din suma va fi asigurata de  Ministerul Sanatatii iar 10 % de catre Consiliul Judetean.

Managerul Spitalului de Neurochirurgie, Lucian Eva a spus aseara la Tele M ca unitatea medicala va achiziona un aparat de radiologie mobila 3D, un RMN 3 Tesla cat si o sala Hybrid.

Lucian Eva, manager Spitalul de Neurochirurgie Iasi: „Este un proces de tehnologizare la un nivel foarte important la nivelul spitalului si vorbim in acest an de proiectul de dotare a blocului operator cu echipamente moderne, mese de operatie de cel mai inalt nivel. Sunt niste sisteme robotizate, sunt importante la noi, ca sa dau un exemplu, mese din fibra de carbon. Vorbim de asemenea, de o licitatie care este in curs de desfasurare de imagistica, de radioimagistica si anume un RMN de 3 Tesla extrem de important si este in stransa legatura cu un alt obiectiv la care deja procedura este si ea in curs de desfasurare, acest sistem de radiochirurgie stereotactica de tip “Gamma Knife”.

Se estimeaza ca procedurile pentru achizitionarea acestora va incepe in primul trimestru al anului urmator.