Noi intarzieri în construcția depoului Dacia

Se amana licitatia pentru constructia noului depou Dacia. Mihai Chirica sustine ca procesul este anevoios din cauza formalitatilor Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare, care a acordat un credit Iasului pentru derularea proiectului.

Modernizarea zonei de acces către depou Dacia implică modernizarea podului peste pârâul Rediu, modernizarea în integralitate a străzii Strămoșilor plus Rond Dacia și crearea unei stații intermodale, precum și pregătirea conectării sistemului de transport public cu noua linie de tramvai prevăzută pentru deservirea transportului public cu tramvaiul către zonele din est ale municipiului Iași.

Pe cea mai mare parte a terenului vor fi construite trei hale pentru revizii reparaţii tramvaie, garare tramvaie respectiv, garare şi întreţinere autobuze electrice.

Mihai Chirica – Primar Municipiul Iasi:Ma asteptam ca formalitatile BERD sa fie mai rapide decat legislatia romaneasca dar pot s atrag un minus aici, au fost mai complicate chiar. Ganditi-va cat de greu am pornit cinematograful Dacia. A avut un consultant, a lucrat vreo doi ani de zile dupa care si-a dat demisia. A venit un alt consultant care si-a pus semnatura in cele din urma pe toate documentele. Toate procedurile suplimentare necesita ca banca sa suprvizeze fiecare faza, de la fiecare licitatie. Supervizarea de santier cred ca o scoatem la licitatie peste o saptamana, dirigentia este contractata, demolarea este receptionata si am semnat-o, documentatia tehnica este data la supervizorul bancii europene in vederea validarii si introducerea caietului de sarcini in lucru„.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *