Noi fonduri de la guvern pentru primari: peste 700 de milioane de lei prin controversatul program ”Anghel Saligny”. Iașul se află pe liste

Ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea, a semnat luni 68 de noi contracte de finanțare, în valoare totală de 757,5 milioane de lei, prin controversatul program de investiţii „Anghel Saligny”, potrivit Agerpres.

Contractele prevăd modernizarea drumurilor de interes local, înfiinţarea sau modernizarea sistemelor de alimentare cu apă potabilă, a reţelelor de canalizare menajeră şi a staţiilor de epurare a apelor uzate, precum şi sistematizarea şi construirea de şanţuri colectoare de scurgere şi evacuare a apelor pluviale.

Potrivit listei contractelor, judeţele beneficiare sunt: Teleorman, Brăila, Iaşi, Sălaj, Maramureş, Alba, Mehedinţi, Botoşani, Vâlcea, Galaţi, Tulcea, Neamţ, Caraş Severin, Timiş, Bihor, Vrancea, Hunedoara, Arad, Braşov, Satu Mare, Sălaj, Bacău, Argeş, Olt, Gorj, Prahova, Bistriţa-Năsăud, Dolj, Mureş, Cluj, Constanţa.

Programul Anghel Saligny a fost criticat dur de opoziție și de o parte a societății civile pentru lipsa criteriilor de acordare a banilor, dar și pentru faptul că autoritățile nu urmăresc eficient modul în care sunt cheltuiți banii.

Pe de altă parte, autoritățile locale au susținut permanent proiectul și au arătat că sute de localități au avut acces la utilitățile de bază prin acest program.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *