Noi focare de Covid in spitalele iesene

covid

8 focare noi de Covid au fost depistate in ultima zi in spitalele si centrele sociale din Iasi. La Spitalul de Pneumoftiziologie 9 pacienti si 6 cadre medicale au fost depistate cu Covid. DSP a dispus ca pacienții pozitivi sa fie transferați în zona COVID a spitalului, contacții acestora fiind carantinați în spital. Personalul pozitiv se izolează la domiciliu.

Focare au izbucnit si pe doua sectii ale Spitalului Parhon. Pe sectia de Nefrologie 5 cadre medicale si 14 pacienti sunt infectati cu Covid fiind luata masura monitorizarii contacților, dezinfectia terminală și triajul epidemiologic. De asemenea, pe sectia de geriatrie si medicina interna 4 cadre medicale si 5 pacienti au fost depistati pozitivi.

La Institutul de Psihiatrie Socola, sectia III acuti, 3 pacienti au fost descoperiti cu Covid, acestia fiind izolati deja in zona rosie. S-a mai luat masura testarii pacientilor contacti.

La laboratorul de analize de la Spitalul Municipal Pascani 3 cadre medicale au Covid, acestea fiind izolate la domiciliu.

In Centrul pentru persoane fără adăpost apartinand DAS, 43 beneficiari au fost depistati pozitivi. DSP a cerut izolarea beneficiarilor pozitivi. Contacții au fost separați de pozitivi. Se asigură monitorizarea stării de sănătate cu medici voluntari.