Noi elevi la Colegiul Național „Costache Negruzzi” Iași

Colegiul National „Costache Negruzzi” din Iași are noi talente de șlefuit. În urma examenului susținut de 400 de elevi din ciclul primar, 130 dintre aceștia au reușit să obțină un loc în unul dintre cele mai prestigioase colegii din țară. Conducerea unității de învățământ a decis marcarea acestui eveniment printr-o premiere, unde munca micilor învățăcei a fost răsplătită.

Momente pline de emoție la Colegiul Național „Costache Negruzzi” din Iași. Peste 200 de elevi care au participat la examenele de admitere ale liceului ieșean au fost premiați de către cadrele didactice. Alături de părinți, micii școlari au pășit timizi pe treptele amfiteatrului unde le-au fost înmânate diplomele.

„Au participat la momentul concursului, aproape 400 de elevi, dintre aceștia 230 de elevi sunt astăzi premiați, nu toți au fost și admiși. Unii au intrat deja, alții au mențiuni care nu le-au permis neapărat accesul. Sunt însă unii care au dat concursuri și în alte licee și deci există opțiuni mai multe. În schimb, vorbim de o recunoaștere a unui concurs care are dificultate, emoție. E important pentru că sigur se situează printre primele concursuri pe care le susțin absolvenții de clasa a IV-a. Societatea în care trăim este o societate competițională, vor avea pe traseul existențelor și alte contexte în care vor trebui să treacă prin aceste emoții”, a declarat Camelia Gavrilă, directorul Colegiului Național „Costache Negruzzi” Iași.

Profesorii colegiului sunt mândri de copiii pasionați de matematică, care vor duce mai departe tradiția Colegiului National „Costache Negruzzi”.

„Este un prilej de bucurie pentru noi că și în ziua de astăzi, copiii aleg colegiul nostru, colegiu renumit, Colegiul Național „Costache Negruzzi” prin prisma faptului că este foarte bun în ceea ce privește pe domeniul științific, în mod special matematica, dar nici celelalte obiecte nu sunt mai prejos”, a explicat Remus Nechita, profesor de matematică Colegiul Național „Costache Negruzzi” Iași.

Copiii au fost emoționați și bucuroși de reușitele lor. De asemenea, sunt entuziasmați că au reușit să prindă un loc la Colegiul Național „Costache Negruzzi”.

„Este o mare bucurie și o mare onoare să mă aflu la unui dintre cele mai bune licee din România. Iubesc matematica. Este materia mea preferată, a spus Mara, elev al Colegiului Național „Costache Negruzzi” Iași.

„Sunt foarte fericită că am șansa de a învăța la această școală, la acest colegiu. Îmi place mai mult matematica pentru că acolo există un răspuns sigur, final, a spus Iustina, elev al Colegiului Național „Costache Negruzzi” Iași.

De asemenea, Colegiului Național ”Costache Negruzzi” Iași are și un Centrul de Excelență care dezvoltă diverse proiecte, activități, conferințe, seminarii didactice, pentru a asigura elevilor și profesorilor contexte de formare și dezvoltare.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!