Noi echipamente pentru colectare selectiva

Mihai_Chirica

Primaria a prezentat astazi noile echipamente pentru imbunatatirea serviciilor de salubritate.  9 autoutilitare pentru colectare selectiva si 10 motoare electrice pentru deseurile stradale vor intra in folosinta companiei, pentru colectarea si transportul eficient al deseurilor.

„Pe partea dreapta a mea sunt 9 autoutilitare destinate in totalitate pentru transportul deseurilor colectate selectiv. Dupa cum le vedeti vor transporta in special hartie, plastic si alte deseuri recuperabile, dupa care ele vor fi compactate si mai departed use spre valorificare. Pe partea stanga sunt 10 echipamente unice in Romania deocamdata, destinate intretinerii stradale, ceea ce vedeati de-a lungul timpului, rotocarele noi in care se transportau deseurile, sarea, ce se da iarna si altele , de data aceasta vom folosi echipamentele electrice.”, a declarat Mihai Chirica, primarul Iasului.

Cu ajutorul acestor echipamente, muncitorii de la Salubris vor putea dubla nivelul de colectare a deseurilor recuperabile.

Pe langa aceste utilaje, in luna august vor fi prezentate si autoutilitarele destinate pentru colectarea deseurilor in regim compactat. Pana in acest moment, investitiile in salubritate au ajuns la 7,9 milioane de euro.

Scopul este cresterea calitatii mediului si in special valorificarea cat mai subtantiala a deseurilor reflosibil. Odata cu aceste echipamente din spatele nostru vom putea dubla nivelul de colectare a deseurilor recuperabile, care pana acum se facea odata pe luna, de saptamana viitoare se va face de doua ori pe luna, iar speranta noastra este sa ajungem spre sfarsitul anului intr-un program pe care sa-l gandim si sa face recuperare asa cum facem la desurile urbane in fiecare saptamana.”, a declarat Mihai Chirica, primarul Iasului.