Noi discuții între România și Bulgaria pentru finanțarea Podului Giurgiu-Ruse 2

Oficiali guvernamentali din România și Bulgaria au avut noi discuții despre un nou pod peste Dunăre la Giurgiu-Ruse, navigația pe Dunăre (proiectul Fast Danube) și reluarea curselor cu BAC-ul pe la Giurgiu, un proiect pe care Ministerul Transporturilor l-a promis încă din 2022.

Discuțiile au loc și în contextul reparațiilor în regim de urgență pe care drumarii din Bulgaria le fac pe jumătatea lor de pod, iar în noaptea de miercuri spre joi, 30 – 31 august, pentru patru ore, de la ora 22.00 până la ora 02.00, Podul ,,Prieteniei” Giurgiu Ruse va fi închis complet pentru finalizarea lucrărilor.

Miercuri, 30 august, la București, secretarul de stat Bogdan Mândrescu (răspunde de domeniul aviației) a discutat cu Dimitar Nedyalkov, ministrul adjunct al transporturilor și infrastructurii din Bulgaria și a anunțat că, în perioada imediat următoare se vor clarifica aspectele ce țin de finanțarea podului și dacă va fi unul rutier sau mixt (rutier și feroviar așa cum este și primul pod peste Dunăre)

,,Întâlnirea pe care am avut-o astăzi la sediul MTI cu ministrul adjunct al transporturilor și infrastructurii din Bulgaria, Dimitar Nedyalkov, a fost una de succes. Dialogul deschis pe care l-am purtat cu partenerul bulgar a vizat aspecte ce țin de proiectul Fast Danube, de noul pod Giurgiu-Ruse precum și de redeschiderea trecerii cu bacul la Giurgiu-Ruse. Am subliniat dorința României de finalizare a proiectului Fast Danube în acord cu Memorandumul semnat de Guvernele noastre în martie 2019. Acest obiectiv este foarte important pentru noi deoarece astfel navigația în sectorul comun se va putea desfășura în parametri optimi, ceea ce este în avantajul ambelor state. Totodată, prin discuția de astăzi, am convenit ca în perioada imediat următoare să clarificăm aspectele de natură tehnică referitoare la noul pod Giurgiu-Ruse, aspecte ce țin de finanțarea proiectului și de modurile de infrastructură ce vor fi deservite. I-am mulțumit partenerului nostru din Bulgaria pentru rezultatele obținute până în prezent și am convenit că dialogul început să continue în aceeași notă de deschidere și respect reciproc.” – Bogdan Mândrescu, secretar de stat.

Luna trecută, Consiliul de Administrație CNAIR aproba Punctul de Control și Încasare de la Mocănașu pentru vama Giurgiu-Ruse 2.

sursa economedia.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *