Noi discuții despre Spitalul Regional de Urgență

Spitalul Regional Iași a rămas cel mai avansat dintre cele 3 unități de acest tip care vor fi ridicate în România. Noul spital cu șapte etaje va oferi si asistență medicală ambulatorie, estimându-se să devină operațional în 2027. Noua unitate medicală va avea 850 de paturi și va înlocui actualul Spital Județean de Urgențe Sfântul Spiridon, vechi de 260 de ani.

În momentul operaționalizării unității medicale, toți pacienții din Spitalul Județean de Urgențe Sf. Spiridon vor fi transferați.

„Are 7 nivele, două subterane, 5 supraterane și doua etaje sunt comune. În zona de jos este partea și de ambulatorii, și partea de imagistică. Sus e zona de săli de operație. Sunt 18 săli de operație și după care încep de la etajele 3, 4 și 5. Deci vor fi transferați în totalitate cei care sunt acum și vor mai fi, vom realiza un plan de tranziție, dar peste 2 – 3 ani”, a declarat Cristina Gafton, managerul de proiect în Ministerul Sănătății.

Spitalul Regional de Urgență se va intersecta cu Aeroportul Iași și viitoarea autostrada A8.

„Odată cu construirea Aeroportului va fi și cale de acces către Spitalul Regional de Urgență, faptul că drumul județean 282G, practic 6 km de drum nou dinspre Aroneanu să fie modernizat, reabilitat și lărgit. Va asigura accesul la Spitalul Regional de Urgență și la Aeroport”, a declarat Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași.

Întrucât construcția va avea peste 150 de mii de mp, lucrările de racordare la utilități vor fi complexe.

„Ne trebuie cel puțin o stație electrică de 50 de megawatti, care deja am discutat-o cu EON-ul și ne trebuie, de asemenea, o resursă de apă și de gaze naturale consistentă. Prin urmare, lucrăm la acest lucru și avem și prevăzute câteva locații în care să instalam aceste noi capacități de utilități publice”, a declarat Mihai Chirica, primarul Iașului.

Noul spital cu șapte etaje va oferi şi asistenţă medicală ambulatorie.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!