Noi dezbateri despre fluidizarea traficului din Iași

Traficul ramane o problema majora cu care se confrunta autoritatile locale. S-au cautat solutii pentru evitarea ambuteiajelor insa acestea nu si-au dovedit eficienta. Intrarile in oras sunt blocate la orele de varf fiind vizate zonele Bucium, capat Pacurari, Miroslava, Ciurea si Rediu. Pentru zona Miroslava, consilierul local Eduard Boz a propus crearea unor sensuri unice cu benzi dedicate pentru mijloacele de transport in comun.

Eduard Boz, Consilier Local

Sa fie analizata urmatoarea propunere de constituire a unor sensuri unice cu banda dedicata pentru transportul public pe coborarea dinspre Miroslava catre Iasi, catre intersectia Belvedere de la intersectia cu Calea Galata pana la Belvedere sa fie sens unic catre Iasi cu o banda dedicata transportului public, ambulantelor, exact cum functioneaza si pe Soseaua Nicolina in prezent. Iar returul din Iasi catre Miroslava sa se faca pe strada Arhitectului, inainte de benzinaria OMV sa se faca dreapta dupa care sa se poata urca pe Calea Galata si mai departe catre Miroslava.

Consilierii locali au propus de asemenea, suplimentarea autobuzelor care circula pe rutele Miroslava si Vorovesti. Oamenii se plang de faptul ca acestea nu vin la timp si ca sunt nevoiti sa circule cu masinile personale.

Mihai Chirica, Primar Mun. Iași

Cea mai buna solutie este: ori autobuzele gasesc o cale sa evite Cimitirul „Sfantul Vasile” care si el trebuie sa aiba accesibilitate, acolo se petrec foarte multe evenimente ori sa incercam impreuna cu Politia sa impingem mai repede traficul la Belvedere.

Se cauta solutii si pentru Bulevardul Socola dupa ce s-a deschis un magazin de jucarii si decoratiuni iar traficul a devenit insuportabil in zona.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *