Noi cresteri salariale pentru bugetari

foto_bani

Bugetarii care nu au avut prinse majorările salariale  în bugetul pe 2019, beneficiază de acum de Ordonanța de urgență  41/2018  care a fost votată favorabil de Parlament.

Personalul din universitățile de stat vor primi din mai indemnizatie de hrană.

Sporurile pentru gărzile efectuate nu vor mai fi limitate la 30% pentru personalul din unitățile sanitare.

Va fi posibilă majorarea procentului care se aplică asupra sumei salariilor de bază pentru acordarea sporurilor stabilite pentru fiecare unitate sanitară.

Inspectorii școlari generali adjuncți, inspectorii școlari de specialitate și inspectorii școlari vor avea venituri majorate cu 20%.

Personalul didactic din învățământul special și special integrat, precum și din centrele județene de resurse și de asistenta educationala, respectiv Centrul Municipiului București de Resurse și Asistență Educationala și din structurile coordonate, monitorizate și evaluate de către acestea, vor avea venituri mai mari cu 15%.

Profesorii care predau vor primi un spor de 10% ceea ce reprezintă spor pentru suprasolicitare neuropsihică.

Angajații din Ministerul de Finanșe și Ministerul Muncii primesc o majorare de bază de până la 25% a salariului. Criteriile de acordare urmează să fie stabilite de un Ordin de ministru.

Personalul de specialitate criminalistică cu funcții de conducere va primi o majorare a salariului de baza cu 10%, iar persoanele care ocupa funcții de execuție vor primi o majorare de 5%.