Noi contre intre Klaus Iohannis si Tudorel Toader

foto_Klaus_Iohannis

Presedintele Klaus Iohannis apreciaza activitatea procurorului general al Romaniei, Augustin Lazar si nu pare dispus sa semneze cererea de revocare.

”Preşedintele Klaus Iohannis apreciază activitatea Procurorului General şi consideră că cererea ministrului Justiţiei este complet neadecvată şi de natură să genereze neîncredere în sistem şi îngrijorare în rândul partenerilor noştri europeni”. De asemenea, modul în care ministrul a prezentat public raportul este unul tendenţios şi denotă intenţia acestuia de a subordona politic procurorii”, se spune intr-un comunicat de presa al adiministratiei prezidentiale.

Presedintele nu a scapat ocazia de a-i cere din nou demisia actualului ministru al justitiei. ”Tudorel Toader trebuie să plece de urgenţă din fruntea ministerului pe care îl conduce”, se mai spune in comunicat.

Pe de alta parte, Tudorel Toader a raspuns scurt pe pagina personala de Facebook. „Nimic nou sub soare: Presedintele ne spune mai intai faptul ca nu il va revoca pe A. Lazar apoi va citi raportul primit de la Ministerul Justitiei”, a scris ministrul iesean.