Noi consultări între reprezentanții Guvernului și cei ai sindicatelor din educație

Săptămâna începe cu o nouă rundă de consultări între reprezentanții Guvernului și cei ai sindicatelor din educație pe tema creșterilor salariale așteptate de cadrele didactice și personalul auxiliar încă din vară. Ultima discuție pe această temă a avut loc săptămâna trecută.

La 1 ianuarie anul viitor ar urma să intre în vigoare majorările salariale promise încă din luna iunie de către guvernanți cadrelor didactice. Însă această majorare este legată de noua lege a salarizării unitare în sistemul public, care deocamdată nu este gata.

Se știe că premierul Marcel Ciolacu și ministrul educației Ligia Deca au mai discutat cu sindicaliștii din educație chiar în urmă cu o săptămână și nu numai despre creșterea salariilor din învățământ, ci și despre derularea de investiții în educație, despre programele de susținere a preșcolarilor, elevilor și studenților.

Șeful Executivului spunea, la acea dată, că se dorește ca elevii să meargă la școală în condiții cât mai bune, să existe o reală șansă la educație, dar este nevoie, în același timp, și de cadre didactice motivate. La rândul său, ministrul educației Ligia Deca afirmă că angajamentele luate vor fi respectate.

Dacă legea salarizării nu va fi gata, Ligia Deca a declarat recent la un post de radio că Executivul va căuta o soluție tehnică pentru adoptarea unui act normativ, care să prevadă creșterea salariilor în educație de la 1 ianuarie 2024, așa cum s-a angajat, de altfel, anteriorul Guvern în timpul grevei generale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *