Noi atacuri in serie ale rusilor asupra mai multor orase din Ucraina

atac ucraina

Rusia a lansat astazi atacuri in serie asupra Ucrainei. Radiodifuzorul public ucrainean a declarat că loviturile au vizat Kievul, regiunea Kiev, Poltava, Mykolaiv, Dnipro, Harkov, Lvov si Cernihiv. Cel puțin două clădiri rezidențiale din capitala Kiev au fost lovite, potrivit primarului orașului, Vitali Klitschko. Acesta a declarat că clădirile se aflau în districtul Pechersk din Kiev, o zonă rezidențială situată la nord de administrația prezidențială. Primăria Kievului a declarat că patru rachete au fost interceptate de apărarea aeriană.

Orașul Krivoi Rog, regiunile Poltava și Cherkassy au fost lovite, potrivit șefilor orașelor și regiunilor respective. Sistemele de apărare antiaeriană au lucrat sa doboare rachetele care s-au apropiat de Kiev, Cernihiv, Vinnytsia, precum și în Poltava, potrivit șefilor lor regionali.

Ihor Terekhov, primarul orașului Harkov, a postat pe Telegram că o instalație de infrastructură critică a fost lovită de un atac rusesc: „Din cauza deteriorării instalației, există probleme cu alimentarea cu energie electrică. S-a oprit transportul electric terestru, metroul”.

Situația energetică din Ucraina este „critică” în urma unui val de atacuri care au afectat infrastructura energetică, a declarat șeful adjunct al biroului președintelui. Operatorul rețelei naționale, Ukrenergo, a declarat că, cele mai grave pagube au fost în regiunile nordice și centrale și că în aceste zone au fost introduse întreruperi de urgență ale energiei electrice pentru „toate categoriile de consumatori”. Acesta a anunțat, de asemenea, întreruperi speciale de urgență în Kiev.

Jumatate dintre consumatorii din capitala nu au energie electrica. De asemenea in regiunile Sumy si Lvov sunt probleme mari.