Noi atacuri aeriene rusesti asupra Ucrainei

Apărarea aeriană funcționează deasupra Vinnytsiei, a declarat primarul Serhiy Morhunov în aceasta dimineata, după ce în oraș s-au auzit mai multe explozii. Cel puțin șase explozii au răsunat în orașul Vinnytsia din centrul-vestul țării, potrivit jurnalistului Kyiv Independent aflat la fața locului.

Administrația militară din regiunea Kiev a raportat, de asemenea, activitatea apărării aeriene deasupra regiunii. Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a declarat ulterior că exploziile au fost auzite în cartierul Dniprovskyi de pe malul stâng al Kievului.

Explozii au fost auzite și în oblasturile Dnipropetrovsk, Odesa și Zhytomyr, au scris canalele locale Telegram. Iuriy Ihnat, purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene ale Ucrainei, a declarat la televiziunea națională că obiective din mai multe regiuni au fost lovite de rachete rusești, inclusiv în regiunea Vinnytsia.

Ihnat i-a îndemnat pe ucraineni să rămână în adăposturi, deoarece rachetele ar putea zbura spre regiunile în care nu a fost activată alerta antiaeriană. „Ne așteptăm la cel puțin 30 de rachete”, a declarat anterior Iuriy Ihnat, purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene ucrainene.

Potrivit lui Ihnat, rachetele au fost lansate de șase avioane Tu-95 care au decolat din regiunea rusă Murmansk.