Noi acuzații la Opera din Iași

O noua conferinta a fost tinuta astazi la Opera Nationala Iasi. Membri ai sindicatului au discutat despre atmosfera din Opera ieseana. „Pana acum nu a fost teroare, acum este teroare!”, spun angajati ai institutiei. Activitatea din institutie nu este una de teoare, ba chiar suntem indemnati la munca cat mai multa, au spus membrii institutiei.

„Existenta contractului colectiv de munca, care din cate stiu eu nu a existat pana acum si este de o importanta majora. Lipsa unui contract colectiv de munca la nivel de ramura, acesta specifica si reglementeaza anumite aspecte legate de conditiile de munca, drepturi si obligatii atat ale angajatilor cat si ale institutiei. Atmosfera reala din institutia in care noi lucram este una care ne impinge pe toti si ne motiveaza catre o dezvoltare profesionala continua. Nu exista teroare, nu exista stres decat de 2 luni. Pentru ca in ultimele 2 luni, noi ceilalti 138 de mebri si poate si altii am fost pusi in diferite posturi, ba ca suntem complici, ba ca suntem turnatori, ba ca nu stiu ce.”, a declarat Alexandru Sebesi, presedintele sindicatului al ONRI.

Multi angajati ai instituiei insa spun ca problemele nu s-au terminat. Au ajuns sa fie hartuiti si amenintati.

„Traiesc intr-o continua stare de stres pentru ca sunt sunata si noaptea si ziua, mesajele exista, in data de 3 am fost la politie. Este foarte trist ca nu pot sa imi fac meseria asa cum vreau, asa cum vrem toti. Este foarte trist ca un om, indiferent cine este, un angajat, indiferent ce pozitie ocupa, este injosit, i se aduc declaratii mincinoase, calomnioase atat de ordin profesional, cat si personal sau familial, in presa, pe Facebook si asa mai departe.”, sustine Amalia Mandrutu.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!