Noaptea muzeelor la Ateneu

foto_ateneu

Europa dedică anul acesta seara de sâmbătă, 19 mai, muzeelor și culturii, iar mii de instituții de pe continent își deschid porțile vizitatorilor până la ceas târziu de noapte. România se alătură din nou cu sute de muzee, parteneri și evenimente așa că si anul acesta o sa ne bucuram impreuna de ce ne va oferi Noaptea Muzeelor 2018.

In asteptarea marelui eveniment din mijloc de florar, am batut azi la portile Ateneului din Iasi. Directorul Andrei Apreotesei ne-a primit, ca de obicei, cu brate deschise si zambet cald. Echipa Ateneului era la lucru, in pregatiri pentru premiera absoluta din vestita noapte si nu numai.

Iniţiată de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa și patronată în prezent de Consiliul Europei, de UNESCO şi de Consiliul Internaţional al Muzeelor, Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes european desfăşurat la nivel internaţional şi aflat anul acesta la a 14-a ediţie. Ateneul din Iasi , asa cum ne-a obisnuit deja, ne pregateste un regal cultural si spiritual.

Mii de muzee şi instituţii culturale din 37 de ţări europene își aprind luminile și își deschid porțile în aceeași noapte. Milioane de europeni sărbătoresc cultura ieșind pe străzi în aceeași noapte, însoțiți de prieteni și familii. Noi vom fi la Ateneu si l-am intrebat pe managerul Andrei Apreotesei despre reteta magica cu care ne vrajeste echipa lui si ne face sa-i trecem pragul.

În România evenimentul cultural este unul asteptat si indragit deopotriva si este organizat de către Rețeaua Națională a Muzeelor.